Friday 25 December 2009

Silovanje je nasilje! Nasilje je zločin!

Poslednjih nekoliko dana sam veoma uznemirena serijom silovanja žena u Beogradu.
Duboko saosećam sa ženama koje su preživele ovo nasilje i iživljavanje i mogu samo da se nadam da će tokom vremena njihove rane i boli zaceliti i da će skupiti hrabrosti da nastave sa svojim životima.
Pratim sve vesti, pratim strane sajtove, pratim efikasnost raznih mera koje se sprovode nad silovateljima.
Nekako se svuda provlači pojam tzv. hemijske kastracije nasilnika.
Međutim, izgleda da je ta metoda diskutabilna iz razloga što nije trajna i što se u krajnjoj liniji svodi na izmenu hormonskog statusa, time što se ubrizgavaju ženski polni hormoni, a pri tom je veoma skupa.
Smrtna kazna je ukinuta, a i ne bi bila rešenje, dok su zatvorske kazne po mom mišljenju preniske, a da ne pričamo o vikendima na koje zatvorenici odlaze, pa ponavljaju zločine, o pomilovanju zbog dobrog vladanja, amnestiji i sličnim sranjima i sve u svemu - koga je to zatvor rehabilitovao???
Mislim da u Srbiji treba da se napravi nešto slično poput ovoga što su napravil Amerikanci ► National Sex Offender Registry ◄ tako da se zna ko je ko i gde ko živi!!!

3 comments:

  1. abso-fucking-lutely

    I ne samo za silovatelje, vec i za sva ostala krivicna dela.

    Pogotovo za sidase i ostala oboljenja, znam, reci ces to je diskriminacija, pa ovako je jos gore jer ce takvi da zaraze koga stignu, namerno slucajno nije bitno siri se bolest.

    ReplyDelete
  2. Širok je taj spisak u svakom slučaju, a i ne bih sada da generalizujem. Nikada nisam pročitala koliko je npr. mortalnih polnih bolesti rezultat silovanja. Mislim, o psihičkim traumama da ne govorim sada. A incest? Za incest, nemam nimalo milosti, itd. Priču možemo da proširimo i na ubice, itd.

    ReplyDelete

Note: only a member of this blog may post a comment.

Protected by Copyscape Plagiarism Check Tool
Related Posts with Thumbnails