Sunday 13 June 2010

303. - 304. dan

Dakle, ta-na-na-na, ja probala suši (prvi put u životu) i ostala živa, iako je Miodrag bio u pravu da od presne ribe - mož' i da se capne po ovoj vrućini. ;-)
Ljudi, za džabe da se degustira na Festivalu hrane i pića skoro da nema ništa - to da znate i da odrešite kesu ako idete, da ne bi blejali u hranu dok vam curi vodica na usta i eventualno jeli pohovane sojine šnicle koje su besplatne.
Da se fokusiramo na to šta smo moja drugarica i ja danas iz'ele tamo, osim malih rolnica od lososa i krabe koji je pravio Ikki Sushi Bar, a gde je porcija koštala 200 dinara.
Restoran Zaplet je u svojoj ponudi imao jagnjeću kapamu za 80 dinara koja je bila fenomenalna.
To znači da u jednoj čaši dobiješ jagnjeću kapamu, onda oni izvade smrznuto kiselo mleko i ubace ga u čašu + stave kockicu tečnog azota i to se dimi sve vreme dok klopaš i deluje totalno blesavo, a pri tom ti ne uradi hemijski piling face. :-))
Restoran Šeher koji je promenio ime i ambijent u fancy varijantu Sheher Park Cafe je imao u svojoj ponudi fine kanapee sa cenom po komadu od 50 dinara.
Probale smo 3 sorte kanapea i to: od mariniranog lososa blago začinjenog mirođijom na podlozi od pomorandže; pršute sa tzv. marmeladom od crvenog luka koja podseća na neku sortu marinade i pečenih gambora na salatici od avokada.
Svaki kanapeić je u svojoj podlozi imao onu zelenu salatu što ima krecave ljubičaste vrhove, a koja se zove lollo rosso.
I na štandu restorana Trpeza koji gaji tzv. sporu hranu smo probale jelo pod nazivom Saint Germaine, što je u stvari biftečić u sosu od čokolade i flambiranih višanja i dobile smo pride neke krompiriće koji su pre prženja umočeni u neke začine koji im prave koricu, pa ispečeni u fritezi.
Moje mišljenje je da ti krompirići ne idu uz taj biftek, ali to je stvar ličnog ukusa.
Dobile smo i fini integralni hleb sa semenkama suncokreta i kukuruzni hleb i porcija je koštala 250 dinara.
Što se cena tiče, uopšte uzev, ne mislim da su nešto značajno promotivne i niže, ali one odgovaraju serviranim količinama. :-)
Propratni tzv. program ne bih komentarisala previše, jer se to svodi na reklamiranje prisutnih, neizbežne i valjda "jedine" voditelje Dragana i Goricu, poznate kao bivše voditelje jutarnjeg radijskog programa B92 koji su sada zaposeli radijski etar državnog aparata i odvratnu tehno muziku koju su puštali DJ-evi, a za koju smatram da joj je mesto na velikoj bini Exit festivala, ali ne i na ovoj manifestaciji.
No, taj muzički utisak se popravio kada smo na pozornici gornjeg dela Kališa sele i slušale klasičnu muziku koju su izvodile četiri devojke u kombinaciji 2 violine, jedna viola i jedno violončelo. :-)

6 comments:

  1. Е, шта си ти све пробала, ја не знам ни да га замислим ¦D

    Мора да је био рај за уши када сте са техна прешли на гудаче (тј. гудачице, политички коректно). Зашто се тако нешто мени никада не деси?!

    ReplyDelete
  2. E,Zverčice, svaka ti čast!Svuda stigneš :)
    Što se jela tiče, sve deluje tako divno, primamljivo...ja se ipak, i pored svega, ne bih usudila to da probam...ali, vidim, ti si preživela ;) mmmm...sve je suuuper! izgleda danas je bolje vreme, možda prošetam. poneću sluđalice, zbog tehno-smarača ;) hvala na divnom izveštaju!

    ReplyDelete
  3. @ToMCee, ima nekih fotki na fotoaparatu moje drugarice, a ja moj nisam nosila jer mi je bilo previše da i njega teglim obešenog oko vrata, tako da ste ostali uskraćeni za vizuelni doživljaj. :-) Neki drugi put će biti i fotki.

    @Emo, da nije bilo moje drugarice ne verujem da bih išla na +100 stepeni. :-) Nema brige za probu, nemoj da se brineš, sve se uredno drži u frižiderima i sprema na licu mesta, tako da ne propusti ako ti se nešto učini interesantnim. :-) Inače, posle 18:00 časova tamo je popriličan gužvanjac, da znaš.

    ReplyDelete
  4. Sve si nas lepo informisala, sem .... kako ti se sviđa suši i kako si se borila sa vrućinom?

    ReplyDelete
  5. Svideo mi se suši. Nisam napisala da sam ga dobila sa nečim zelenim i rozikastim u prilogu što je užasno ljuto i ima ukus rena i to ti dodatno udari na nos i podigne ti temperaturu. E, sad, tu je fora da ti svaki "zalogaj" umočiš i u soja sos, ali pošto su uslovi instant, meni su malo "poprskali" suši pre nego što sam ga dobila. Kineske štapiće sam ponela za uspomenu. :-) A što se vrućine tiče, išla sam nekoliko puta do cisterne sa vodom koju su postavili ljudi iz Vodovoda tik ispred Prirodnjačkog muzeha, točila sebi vodu u flašicu i "tuširala" se. Stvarno je bila nepodnošljiva vrelina, ali i vrlo lep doživljaj. :-)

    ReplyDelete
  6. Mljac, gde nađoh baš gladan da čitam ovaj tekst....

    ReplyDelete

Note: only a member of this blog may post a comment.

Protected by Copyscape Plagiarism Check Tool
Related Posts with Thumbnails