Wednesday 9 June 2010

298. dan - 300. dan

Drugari, ja ne znam kako vi podnosite ove visoke temperature, ali ja nikako.
Mrzim bre vrućinu i to kad se cedim ko mokra čarapa.
Otprilike mi onda i mozak funkcioniše kao da sam prethodno "opaljena" tom neoceđenom čarapom u glavu.
Tek negde oko 10 uveče ja živnem.
Em se oseća svežina, em naprskali komarce, pa ih sad bar ima u manjem broju, ako ništa drugo.
A život čine male stvari.
Tako sam si napravila čaj od jasmina, koji sam pribavila posle milion godina.
Bio mi ćef da ga ne kupim kod Kineza u bloku 70 u onim štrokavim radnjama, pa sam se načekala prilike da ga maznem iz inostranstva.
Usput grickam engleski keks, navodno handmade.
Pojma nemam, liči na pravi, dobar je i sad ne mogu ljudima da pravim besplatnu reklamu pa da kažem čiji je. :-))
Inače, neopisivo se "radujem" Svetskom fudbalskom prvenstvu i činjenici da će na sve strane da budu postavljeni LCD i plazme gde trčkaraju reprezentativci i gde muški "svršavaju" kolektivno na svoje ljubimce.
To je jedna od stvari koja mi nikada neće biti jasna.
Identifikovanje sa reprezentacijom, čoporativno urlikanje i verovatno po neki srčani udar od prevelikog uzbuđenja.
Zato kladionice sada trljaju šape sigurno.
Promet će im biti na zavidnom nivou i gomila besposličara će "korisno" i "konstruktivno" da potroši svoje vreme i pare koje nikada nisu ni zaradili.
Danas sam čula spiku jedne osobe koja kaže da je za nedelju dana sa još 2 osobe zaradila 2.000 evra na uloženih oko 300 i da je sve te pare potrošila na društvo i muziku u Skadarliji.
Eto, palo s nebesa plavih, pa “tako treba” i da se spiči.
Da li se i vi kladite i verujete da će da vas “ošine” sreća?
Odnosno, još bolje pitanje, da li poznajete nekoga ko živi od klađenja?
Meni je vreme da se iskrcam sa ove lokacije i da pročitam bar neki članak koji ste pisali u međuvremenu.
Da se ne zaboravimo. :-)

4 comments:

  1. Retka Zverko , kad počne SveCko prvenstvo u fudbalu, imam da odahnem: muški će se zalepe uz TV, razgovori samo o fuci...kakvo olakšanje: sebi dajem voljno! Za njih su dovoljne grickalice i puuuuuno piva! a ja odoh u život :)
    Mrzim slovo "k" zbog kocke, a tu mećem i kladionice, te izbegavam da o tome pričam, a tek da mislim... ne pada mi na pamet. Sve što može da me "ošine" je išijas... kod mene nema 'leba od kocke. Ali, eto, imala sam želju da ti se javnem, bez da odgovorim na zadatu temu:)

    ReplyDelete
  2. Врућина ме убија (буквално, ноћас сам се открио и већ осећам последице). Фудбал ћу гледати, иако ме баш нешто не дотиче, вероватно да бих имао оправдање да по цео дан седим с друштвом и једем и пијем xD
    А што се коцке тиче - нисам јој наклоњен и не мислим да сам икада ишта добио, нити да ћу добити... Коцка је зло, томе нас уче на вероватноћи :)

    ReplyDelete
  3. E,a ja taman pomislio da se ozbiljno raduješ fudbalu, smejurija.Čitam pre neki dan da je neka afrička ptica ozbiljno ugrožena,jer ljudi veruju da PUŠENJE NJENOG OSUŠENOG MOZGA izaziva vizije i tako pokušavaju da predvide rezultate na utakmicama...mož` misliti, sirota ptica.A kao odgovor na tvoje pitanje,rećiću ti da smo neko vreme devojka & ja zaista živeli od kladione na Karabulji u Bg-u.To su bili dani...baš smo se iživljavali,ali smo imali sreće,jer smo igrali na sitno,pa od uloženih 100 dindži,dobijemo 2,3 hiljadice. Od kada živimo zajedno ne kladimos e,a i bilo bi neozbiljno.

    ReplyDelete
  4. @Emo, drago mi je da si se javila. Kao i uvek imaš nadahnute komentare. :-)

    @ToMCee, imaš bar dobar izgovor, hehehe. Jeste, jeste, verovatnoća je jedna vrlo uporna nauka, a opet kocoši se nadaju. :-)

    @Kajzere, ti si već stigao da opovrgneš verovatnoću. :-) A, ovo za pušenje ptičjeg mozga, pa eto npr. ja sam jela pileći, pa evo vidiš kako sam se "opametila". :-D

    ReplyDelete

Note: only a member of this blog may post a comment.

Protected by Copyscape Plagiarism Check Tool
Related Posts with Thumbnails